Termoruder

TermoruderFilosofien bag termoruden har været ønsket om at finde frem til en dugfri rude. Det har i koldere egne altid været problematisk at holde duggen fra ruden med de store temperaturforskelle, inde som ude.

At to lag glas så senere viste sig at give en forbedret U-værdi, var kun et ekstra plus. To lag glas var dog ikke et ukendt fænomen, og allerede langt op i vores tid er der brugt koblede rammer, og endnu den dag i dag findes der stadig forsatsruder i mange ældre ejendomme.

Den form for termorude, der bruges i dag, blev først udviklet i 60-erne. Den består af to glasplader med en afstandsprofil i aluminium eller galvaniseret stål, hvorpå glaspladerne limes – en rudeprofil, der minder forbavsende meget om den, der blev opfundet 100 år tidligere i USA.

Siden da har udviklingen taget fart.

Termoruder findes i dag i talrige varianter, og det kan derfor være vanskeligt at danne sig et overblik over, hvilken rude, der er optimal til forskellige formål. Men der er penge at spare, hvis man allerede i projekteringsfasen vælger termoruden med de ønskede egenskaber, frem for en senere udskiftning.

EBO Glas I/S, Bakkegårdsvej 305, 3050 Humlebæk, Tlf. 49 19 21 80, Mobil 40 45 71 80 - 28 85 61 32. CVR/SE 35621032  | Eboglas@eboglas.dk